5 tips voor goede voornemens op je werk

5 Tips voor goede voornemens op je werk.

Over een maandje is het zover, heb jij al goede voornemens? Ik herinner me nog goed dat ik wilde stoppen met mijn werk. Ik liep er al tijden mee rond. Van: ‘Het is toch wel leuk, er zijn nog veel uitdagingen’, tot ‘weer dat gezeur van nieuwe wet- en regelgeving’. Wel/niet. Toch wonderlijk wat die donkere maand december voor invloed heeft. Ik besloot te stoppen en te gaan doen wat ik eigenlijk al langere tijd wilde: coachen en familie opstellingen begeleiden (klik hier als je niet weet wat dat is). De eerste werkdag na oud en nieuw vertelde ik het de directeur. In één beweging wenste ik mijn baas gelukkig nieuwjaar, deed de deur dicht en zei dat ik wilde stoppen en wat anders wilde gaan doen.

Spannend

Spannend maar we zijn goed uit elkaar gegaan. Heb jij iets waar je mee worstelt. Wel/niet. Waarschijnlijk zullen er ook dit jaar weer veel goede voornemens zijn die over werk gaan. We besteden immers heel wat tijd aan werk. Heb jij wel eens vragen bij je werk? Een gevoel dat je het anders wil maar je weet nog niet zo goed waar dat dan in zit? Met deze 5 tips kun je dat ontrafelen en goede voornemens formuleren.

Tip 1.

Word werkondernemer. Je hebt werkgevers en werknemers, de een zegt wat de ander moet doen. Zo was het altijd maar op meer en meer plekken is dat niet meer zo. Zelfstandigheid wordt steeds hoger gewaardeerd. Als jij zelfstandiger bent dan je baas je ruimte geeft kan dat spanning opleveren. Andersom: Als je de ruimte niet durft te pakken die je baas je geeft dan heb je hier een uitdaging: Goede voornemen: ik ga niet meer wachten tot mijn baas mij iets opdraagt, ik neem zelf initiatief.

Tip 2.

Word eigen-wijs. Jij weet hoe het moet. Natuurlijk weet je dat. Jij hebt er opleidingen voor gevolgd of je hebt jarenlange ervaring. Je bent in meester in je vak. Je houdt alles bij in je vak. Er zijn veel innovaties en je wilt nog eigen-wijzer worden. Daarom jouw goede voornemen: ik ga me verder scholen. Ik ga een paar collega’s om advies vragen en dit jaar een stevige cursus of opleiding volgen.

Tip 3.

Ontdek het hele raderwerk. Waarschijnlijk is jouw functie een radertje in een groter raderwerk. Samen met collega’s maak en verkoop je mooie producten of diensten. Het werk wordt leuker als je daar een compleet beeld van hebt. Toon interesse in wat anderen bijdragen aan het eindresultaat van jouw bedrijf of afdeling. Goede voornemen: Ik ga vragen ‘stage’ te lopen op andere afdelingen binnen het bedrijf.

Tip 4.

Voel je thuis op je werk. Ok er zijn werkplekken waar dat moeilijker is maar als je het zelf voor het zeggen zou hebben hoe zou jouw werkplek er dan uitzien? Stel dat je samen met je collega’s een woonkamer zou inrichten, of een cafe? Hoe ziet jouw favoriete werkplek eruit? Bij welke kleur en inrichting ben je productief en in flow? Goede voornemen: Ik ga ontdekken wat een andere omgeving betekent voor mijn werk. Ik ga vaker uit-werken (misschien samen met een collega).

Tip 5.

Werkt het allemaal niet? Dan wordt het misschien tijd voor een andere aanpak of misschien zelfs een andere baan. Goede voornemen: Ik ga hulp zoeken bij mijn loopbaanvragen. Bel 0623550670 voor ondersteuning of meld je aan voor de opstellingen avond op 18 december.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *