wat draag je mee in je CV

business-man-modified-1241003-639x715Het is lang geleden. In gedachten zie ik mezelf weer zitten; Jasje, dasje en gepoetste schoenen. Ik word opgehaald bij de receptie. Een uitgestoken hand: ‘Heb je het goed kunnen vinden?’ We lopen een kleine kamer binnen. Tafel met vier stoelen, TL verlichting in het systeemplafond, whiteboard aan de muur. Het raam wordt dichtgedaan. Ik ruik nog wel dat het nodig was dat het even openstond. Handen schudden met twee andere mensen in de kamer. Papieren worden geordend. Geforceerd ontspannen ga ik zitten op de plek die me is toegewezen. ‘Koffie?’ Ik pak mijn papieren erbij. Notitieblok met vragen en bovenop leg ik mijn CV. Op sollicitatie gesprek. Ze volgen de STAR methode maar ik had me voorbereid! Het gesprek loopt soepel. Ik ontspan. Maar dan, in de sfeer van ‘wij begrijpen elkaar’, zeg ik quasi nonchalant iets negatiefs over een baan uit het verleden. En meteen wordt er op door gevraagd. Ik praat me er zo goed mogelijk uit maar besef dat het kwaad al is geschied.

Enige dagen later ontvang ik een vriendelijke brief met daarin de afwijzing.

“That what does not kill us, makes us stronger”. Nietsche

Wie kent het niet: een conflict waar je jaren later nog steeds boos over kan worden. Of een gebeurtenis waar je nog steeds verdrietig over bent. Een ongemakkelijke gebeurtenis uit het verleden die je met je meedraagt maar niet in je CV staat. Het lijkt iets kleins maar is alles bepalend. Een kleine onbelangrijke aanleiding en je zit er weer middenin. Het is blijkbaar in de tussenliggende tijd niet gelukt om die ervaring te transformeren naar iets positiefs, om er sterker van te worden in de woorden van Nietsche.

Transformatie is dat naar buiten brengen wat er in zit.

Soms weet je het, zoals in mijn voorbeeld en soms zit het ver weggestopt. Als je steeds vervelende bazen hebt gehad zal je misschien wat meer op je hoede zijn in het gesprek terwijl je eigenlijk heel spontaan bent. En het kan nog verder terug gaan: Als je bent opgegroeid met het idee dat iedereen gelijk is dan kost het je misschien moeite om te vertellen dat jij de beste bent voor de functie of het project. En het herhaalt zich, overal waar jij gaat neem je tenslotte jezelf mee.

Boosheid, frustratie en verdriet zijn wegwijzers naar passie en verbinding.

Het zijn vaak herhalende omstandigheden die je lijken te achtervolgen en waar je geen energie van krijgt. Steeds tref jij een vervelende baas, ben jij eeuwige tweede, haal jij de kooltjes uit het vuur voor jouw team, …. Als dat je in de weg zit, je functioneren beperkt op je werk of bij sollicitaties, hoe moet je daar dan mee omgaan? Er zijn eigenlijk twee opties. Erg alert zijn in het gesprek. Wat ten koste gaat van de spontaniteit. Of de energie transformeren. Boosheid, frustratie en verdriet zijn wegwijzers naar passie en verbinding. Die route ontdekken geeft je meer kleur, meer eigenheid. Ik help je om jouw ervaringen te transformeren en al je energie weer in de toekomst te steken. Al jouw ervaringen dragen bij aan jouw verhaal. Het draagt bij aan wie je bent. Meer jij! Loopbaancoaching gaat over meer dan een mooi CV en een goed verkoopverhaal.

Voorjaarsaanbieding: het traject ‘wat draag je mee in je CV’ de hele maand april met 10% korting. Een traject van 5 gesprekken en huiswerkopdrachten is normaal €577,50 nu voor € 519,75. Kijk voor meer info op www.watdraagjemeeinjecv.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *