It’s your turn now!

Ja toch? If not now then when? Je wilt eindelijk zelf de touwtjes in handen nemen. Zelf jouw werk of baan vormgeven. Actief met je loopbaan aan de slag. Een kort en krachtig traject, als opstart. De rest kan jezelf. Al die goedbedoelde adviezen van vrienden en familie, dat weet je nu wel. Voor je het weet doe je dingen die anderen voor je hebben bedacht; ‘echt iets voor jou’. Je bent er bijna zelf in gaan geloven. Bijna, gelukkig. Op een ochtend werd je wakker en je realiseerde jezelf met een schok dat je het echt zelf moet doen. En dat kan je ook. Time for a change.

Jij bent leidend. 

Ideeën genoeg. Zet die anderen maar lekker aan de kant. Jouw eigen verhaal vormgeven, daar is het nu tijd voor. Ook als je het al tig keer eerder hebt geprobeerd. Jouw persoonlijke ontwikkeling vraagt erom. Wat zeg ik; SCHREEUWT. Dus waarom nog langer wachten? Elk mens ontwikkelt zich. Ook als zij of hij daar niet bewust mee bezig is. Terugkijkend in je biografie is dat vaak heel goed te zien. In dit traject sta je daar heel bewust bij stil. En kijk dan opnieuw naar de toekomst. Wat ga je doen, waaraan wil je bijdragen? Dit is een zeer krachtig en kort traject. Na afloop heb je een praktisch actieplan én een persoonlijke bijsluiter die je houvast geeft voor een lange termijn.

Purpose first

Vormgeven aan wat je raakt. Betekenis geven aan wat je doet. Loopbaanontwikkeling gaat niet langer over talent. ‘Purpose’ is leidend. Het gevoel dat je iets van betekenis toevoegt, dat jouw actie van waarde is voor anderen. Jouw betekenisvolle bijdrage aan de wereld. Purpose is de nummer 1 motivator om zaken voor elkaar te krijgen. Dat vond Nietzsche ook al: “Wie een waarom heeft waarvoor hij kan leven, kan bijna elk hoe verdragen.” Maak je niet druk om ‘hoe’. Denk aan Pip Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’. En bedenk dat alleen jij, alleen jij dus, eigenaar bent van dat proces. Maar als je het ziet is er overal hulp.
Makkelijk? Eh moet dat dan? OK ik geef het toe, het is niet altijd de makkelijke weg. Emotioneel soms ook wel. Maar herinner dat niet verder komen met je ideeën of vast zitten in je werk niet leuk is. Het was Time for a change toch?

OK, aan te werk!

Wat gaan we doen? Het traject bestaat uit 3 gesprekken van ongeveer anderhalf uur.

  • Eerste gesprek: vooraf heb je huiswerk gemaakt en we gaan meteen de diepte in: We onderzoeken je huidige vraag en hoe die verankerd zit in oud gedrag. Gedrag is aangeleerd en de eerste leermeesters waren je ouders. Ouders maken plaats voor collega’s en bazen maar gedrag blijft. Dat geldt voor ieder van ons en mijn klanten en ik zijn iedere keer weer verrast hoe subtiel dat op latere leeftijd nog steeds doorwerkt. Zelfs klanten die al de nodige trainingen achter de rug hebben. Laat je verrassen.
  • In het tweede gesprek doe je oefeningen waarin voelbaar wordt wat je meedraagt en wat van jou is. Sommige bagage in je rugzak kan je achter laten. Misschien hoort er een bedankje bij voor de rol die het heeft gehad in je leven tot nu. Met een lichtere rugzak keer je je nu naar de toekomst. Dit is onwennig voor veel mensen daarom geef ik je iets mee om het levend te houden. Een houvast voor je loopbaan en de richting voor je persoonlijke ontwikkeling.
  • In het derde gesprek komen management en marketing dingen aan de orde. Je maakt plannen voor de toekomst en die ga je smart formuleren. SMART? Don’t worry. Je gaat laten zien waar jij van bent zodat anderen je weten te vinden. In een vorm die helemaal past bij jou. Jouw toekomst wordt dienend voor de ander èn uitdagend voor je persoonlijke ontwikkeling.

Ben je er nu? Nee, nu begint het pas. Heerlijk, een actieplan. Nou, het is meer dan dat, het is een persoonlijk verhaal. Het verhaal wat je nu in je laptop hebt gestopt is zo concreet en persoonlijk dat je staat te popelen om het stukje voor stukje te realiseren. Het gaat lukken, jij hebt de regie en jij bepaalt de weg. Het is Time for a change toch?

Speciaal voor jou!

Tjeee, heb je tot hier gelezen? Dan is het echt iets voor jou. Neem snel contact op via de telefoon 0623550670 of via email: verder@gerardvanrijnsoever.nl om te vernemen wat de speciale prijs is voor jou als particulier.