In alle programma’s komt de nieuwe tijd met andere manieren van samenwerken, duurzaamheid en sociale waarden aan de orde. Daarin een plek vinden door daaraan bij te dragen is het mooiste resultaat van een traject. De aanleiding voor een traject kan divers zijn. De drie belangrijkste zijn:

Individuele coaching

Je wilt meer uit je werk halen. Gezien worden, uitreiken naar de ander, een bijdrage willen leveren, van betekenis willen zijn, .. Het doel van een coach is dat jij jouw behoeften kan vormgeven en daarmee een bijdrage kan leveren in het leven van anderen. Lees hier verder.

Outplacement

Een outplacement traject is bedoeld om ondersteuning te bieden bij het veranderen van baan. Aanleiding kan divers zijn, een reorganisatie of  faillissement, een conflict misschien, of je bent uit je functie gegroeid, maar de conclusie is dat je moet omzien naar ander werk. Geen leuk nieuws.  Daar kan je best emotioneel onder zijn en onzeker. Lees hier verder wat ik voor je kan doen.

Re-integratie

Als je langere tijd ziek bent geweest wil je daarna wel weer aan het werk. Dat kan niet altijd meer in je oude functie. Dat wil niet zeggen dat er geen plek meer voor je is. Op een gegeven moment moet je knopen doorhakken en keuzes maken voor de toekomst. Een coach kan je daarbij helpen. Lees verder hoe ik je kan helpen.