Weet jij jouw bedoeling? Lees hier over de appelboom en het lelijke jonge eendje.

Gratis loopbaanadvies

Ja, echt gratis. Ben jij tussen de 18 en de pensioenleeftijd en heb je maximaal mbo 2 opleiding, dan kan je daar gebruik van maken. Dus ook als je vroeger de lts hebt gedaan of alleen de mavo. Discreet, niemand hoeft je toestemming te geven, niemand hoeft het te weten. Meld je bij mij aan en ik regel de rest. De overheid betaald. Voldoe je niet aan de opleidingsvoorwaarden, dan is dit traject misschien interessant voor jou.

Echt gratis?

Jazeker, de overheid ondersteund je in je loopbaanontwikkeling met deze subsidieregeling omdat niemand meer zijn hele leven bij één werkgever werkt. Daarom is het goed om zelf je eigen (loopbaan)ontwikkeling ter hand te nemen. Dus van baan naar baan omdat jij de regie hebt en niet omdat het moet omdat je bedrijf gaat reorganiseren bijvoorbeeld.

Op 1 april 2022 is de regeling ingegaan. Er is in totaal ruimte voor 15000 aanmeldingen.

Waarom dan?

De arbeidsmarkt is door corona flink door elkaar geschud. De een raakt zijn baan kwijt en de ander maakt overuren. Een grote herschikking van de arbeidsmarkt is gaande. De ene na de andere publicatie verschijnt over veranderingen in maatschappij en economie. Het zet je aan het denken: wat is mijn bijdrage aan de wereld? Is dit niet hét moment om in actie te komen? ‘If not now then when?’ Werk is meer dan geld verdienen, werk is de wereld vorm geven! Er is een praktische reden om die uitdaging nú aan te gaan: het kan gratis.

Jaja en de kleine lettertjes?

Niet zoveel, de regeling is er voor mensen die maximaal mbo niveau 2 hebben. Of vroeger alleen mavo hebben gedaan bijvoorbeeld. Neem contact op als je daarover twijfelt. En verder moeten er wat papieren ondertekent worden ter controle en om fraude te voorkomen. Bij de registratie en daarna worden geen verslagen opgestuurd over wat er tijdens het traject wordt besproken. Daar heeft de overheid niets mee te maken. Dat valt allemaal binnen de privacyregels.

Wat is de inhoud?

Het is een traject van 4 gesprekken. Je krijgt huiswerk vooraf. We duiken in je biografie, graven naar talent, valkuil en vooral naar verlangen, we maken bewust wat onbewust is en we zoeken naar wat jij zelf daarin te leren hebt én wat je de wereld kan brengen. Een arbeidsmarktscan (matchen van jouw talenten met veel gevraagde beroepen) is een verplicht onderdeel van het traject en het traject eindigt met een concreet ontwikkelplan met acties in de tijd.

Meld je aan!

Wil je zelf de regie nemen over je loopbaan? Dan is dit een uitstekend startpunt.  Een kortdurend traject met als eindresultaat een inzichtelijk persoonlijk ontwikkelplan. We gaan alle opties en acties in kaart brengen zodat je zelf de regie kan nemen over je loopbaan. Weer enthousiast en met energie naar je (nieuwe) werk.

Bel me op 0623-550670 dan maken we direct een afspraak. Of stuur een email naar verder@gerardvanrijnsoever.nl