‘Be brave. Take risks. Nothing can substitute experience.’ Paulo Coelho

‘Mijn brein denkt niet, ik wel’, Arie Bos

Workshop ‘Spelen met Beren’

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, dat je achteraf denkt dat je iets had moeten doen maar het niet hebt gedaan omdat; de ander boos keek, je niet vervelend gevonden wilt worden, de tijd op was en iedereen naar huis wilde, …. en ach zo belangrijk was het nu ook weer niet.
Die stemmetjes in je hoofd die je gedrag goedpraten terwijl je eigenlijk ook wel weet dat je het niet durft. Ja de volgende keer….

Jij wilt het anders toch?

Jij hebt een prima werkwijze gevonden om ermee om te gaan. Je talenten liggen ergens anders en die worden wel gezien. Het is heel menselijk: We laten gewenst gedrag zien en blijven dat doen. En ach dat stemmetje; soms luid, soms fluisterend, lief of streng dat horen we wel maar doen er niets mee. Het gevolg is dat we vertrouwd gedrag blijven gebruiken en daardoor geen nieuwe ervaringen opdoen.
Maar soms steekt het toch de kop op, je baalt van die twijfel aan jezelf en je maakt goede voornemens. Maar die beren op de weg blijven daar dreigend staan. Als demonen die steeds weer opduiken.
Beren zijn sterk, beresterk! Imponerend en dreigend. Maar een beer is ook om te knuffelen en aaibaar. Als die van pluche is. In de Disney film Brother Bear staat de beer symbool voor liefde.
Kan het alle drie waar zijn?

Op onderzoek

We gaan het onderzoeken. In plaats van dat die beren, jouw gedachten, jouw demonen, jou afleiden kan je ook de beren afleiden. Want wie is er de baas over jouw gedachten?
In deze workshop nodig ik je uit om nieuwe ervaringen op te doen. Jij bent niet dat stemmetje, jij bent niet je gedachten. Dat is waarschijnlijk een echo uit het verleden.

Wat neem je mee naar huis?

In deze workshop ga je daadwerkelijk iets doen met dat stemmetje. We doen oefeningen, met zachtheid, liefde en humor. Individueel en met de groep en uiteindelijk gaat het stemmetje een hulp voor je zijn. En wie wil dat niet. Beren op de weg zijn nooit meer hetzelfde.

Waar en wanneer:

18 september van 9.30 tot ongeveer 16 uur in Driebergen, €50,- beta versie voor een beta prijsje
20 november in Driebergen, €145,-

Verdere info en aanmelden:

Bel als je nog een vraag hebt: 0623-550670.

Meldt je aan, stuur een email naar verder@gerardvanrijnsoever.nl

Deze workshop is ontstaan uit een eerdere workshop voor deelnemers aan de School voor Samen.

Eerdere reactie: “ik kan voluit beamen dat het diep, behulpzaam en erg leuk is.”

Afbeelding: Beer, lithografie, maker onbekend, datering 1829-1880, collectie Rijksmuseum.